Hvede Naan

En sundere indtagelse af et traditionelt indisk syrnet brød.MERE +MINDRE-

1

tsk aktiv tør gær

1/2

kop varm mælk, ca. 110 ° F

1/2

kop mel til alle formål, plus mere efter behov

1/2

kop fuldkornsmel

Skjul billeder

 • 1

  Mikrobølgemælk i ca. 40 sekunder, eller indtil den er varm, ca. 110 ° F.

 • 2

  I en lille skål kombineres gær, sukker og varm mælk. Rør godt og lad hvile i fem minutter eller indtil det er skummende.

 • 3

  Bland salt og mel i en stor skål. Lav en brønd i midten og hæld gærblanding og olie i. Bland med hænderne, indtil der dannes en glat dej, tilsæt små mængder mel efter behov. Dejen skal være klæbrig, men ikke klæbe til fingrene. Ælt i cirka tre minutter.

 • 4

  Sprøjt en medium skål med madlavningsspray, og læg dejen i skålen, vend den til pels. Lad hæve, indtil den er fordoblet i størrelse, ca. 1-1 1/2 time.

 • 6

  Skær dejen i seks lige store stykker, og rul den ud i cirkler (eller ovaler) med en diameter på ca. 4-5 inches. Bages på en bagesten, indtil den er gyldenbrun og let oppustet, ca. 12 minutter. Serveres varm.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • For halvandet år siden tog jeg sammen med en gruppe kollegestuderende til Indien på et tre-ugers antropologikrasjkursus om globalisering. Vi var omkring 20 i hele gagglen, der skiller os ud som ømme tommelfingre med klodsede kameraer, der hænger rundt om vores hals og gapende åbne mund ved synet af slumkvarterer og Taj Mahal. For at være ærlig lærte vi intet om globalisering - men vi lærte en hel masse om livet og mad. Jeg svor efter de tre uger med at dyppe mærkelige fødevarer i endnu fremmede saucer, at jeg aldrig ville spise indisk mad igen. Det sad bare aldrig godt med mig (selvom jeg er sikker på, at seværdigheder, lugte og lyde omkring mig på det tidspunkt ikke hjalp).

  Nu, over et år senere, kommer jeg langsomt igen til ideen om gulab jamun, murgh makhani og måske den mest kendte indiske mad, naan.

  Jeg beder dig ikke, mine venner og jeg tilbragte næsten hele tre uger med at spise intet andet end naan (bortset fra det ene hotel, vi boede på, der serverede æggekage og æbletærte a la-tilstand, som jeg lover dig, at jeg spiste hver dag, vi var der. Åh , og den aften gik vi til Pizza Hut. Bedst. Pizza. Nogensinde.). For at sige det mildt var jeg "naan-ed" ude, da jeg kom hjem, selvom jeg elsker brødet. Det er ligesom pitabrød i Asien - ekstremt alsidig i smag og konsistens og også nyttigt som et spiseligt redskab. Plus, det er simpelt at lave, men stadig betydeligt i smag.

  Der er sandsynligvis en milliard måder at lave naan på. Da jeg er del af sunde fødevarer, lavede jeg min med halvt fuldkornsmel og halvt hvidt brødmel. Jeg besluttede også at bruge mælk i stedet for yoghurt og vegetabilsk olie i stedet for ghee (klaret smør, noget jeg ikke bare har ligget rundt i huset). Det viste sig lidt anderledes end hvad jeg spiste i Indien (da jeg nu er ekspert på naan, efter at have spist så dang meget af det), men det var stadig tilstrækkeligt som en utrolig skovl, hvormed min mand skabte vores ris og kartoffelkarry aftensmad i munden. Og det varmet mig lidt mere op til det indiske køkken.

  Stephanie (aka Girl versus Dough) har tilsluttet sig Tablespoon for at dele sine eventyr i køkkenet. Tjek Stephanys Tablespoon-medlemsprofil, og fortsæt med at tjekke tilbage for sine egne personlige opskrifter på Tablespoon!

Se videoen: GARLIC BUTTER NAAN: NO OVEN. LEO TUNAPIKA? (September 2020).