Usædvanlige opskrifter

Mexicansk kartoffelsalat

Mexicansk kartoffelsalat

1 1/2

kg røde kartofler, vasket og skåret i 1-tommer stykker

1

stor poblano peber, terninger

2

jalapeños, podet og terninger

1/4

kop plus 3 spsk olivenolie

1

lille rødløg, fint terninger

5

strimler kogt bacon, finhakket

2

grønne løg, små skiver

1

spiseskefuld Dijon sennep

2

spiseskefulde chipotle adobo sauce

1

teskefuld røget paprika

Skjul billeder

 • 2

  I en stor skål kombineres kartofler, poblanos, jalapeños, 3 spsk olivenolie, 1 tsk salt, 1/2 tsk peber. Rør godt for at kombinere og overføre til et bageplade foret med foliepapir. Steg i 20 minutter, vend kartoffelblandingen og steg i yderligere 20 minutter. Fjern fra ovnen og lad afkøle i 30 minutter.

 • 3

  Mens kartoflerne steger, skal du overføre de røde løg til en lille skål, dække med koldt vand og lægge til side. Hak bacon og grønne løg og sæt dem til side.

 • 4

  I en medium skål kombineres mayonnaise, Dijon-sennep, chipotle, adobo, limejuice, granuleret hvidløg, røget paprika, spidskommen, 1/2 tsk salt og 1/2 tsk peber. Pisk til at kombinere, og tilsæt 1/4 kop olivenolie under piskning. Smag til salt og sæt til side.

 • 5

  Overfør den afkølede kartoffelblanding til en stor skål. Tilsæt bacon, drænet rødløg og majonesdressing. Rør godt for at kombinere. Fold de grønne løg ind inden servering. Serveres ved stuetemperatur.

Ekspert tip

 • Når du forbereder salater, der kræver hjemmelavet dressing, foreslår jeg, at du forbereder dressingen dagen før. Forbindingen bliver meget mere smagfuld natten over.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Sommeren ville bare ikke være komplet uden en stor skål med salte kartoffelsalat. Den kan serveres kold, varm eller ved stuetemperatur, afhængigt af hvordan den tilberedes. På grund af min familie har jeg en tendens til at favorisere ingredienser, der er typiske for mexicansk køkken. Jeg elsker den traditionelle kartoffelsalat, men jeg elsker også at tilføje noget krydderi til min. Hvis du har tid, foreslår jeg at forberede kartoffelsalaten dagen før du serverer den. Smagene bliver meget dristigere!

Se videoen: Kartoffelsalat - den bedste opskrift på hjemmelavet kartoffel salat (September 2020).