Usædvanlige opskrifter

Mexicansk grillet majskål

Mexicansk grillet majskål

Sommermajs chowder inspireret af smagene af mexicansk grillet majs.MERE +MINDRE-

Opdateret 17. november 2014

8

store søde majsører (ca. 6 kopper), skaller på

1

(4 ounce) kan grønne chili, drænet

1

kop hakket hvidløg

1

kop skrællet og hakket russet kartofler, skåret i 1/2-tommer terninger

1/4

teskefuld chilipulver

Saft af 1/2 kalk plus mere til pynt

Koriander, chilipulver og anejo / cotija / queso frescoost til pynt

Skjul billeder

 • 1

  Forbered sød majs: Blød majs i skaller i koldt vand i 30 minutter. Varm grill til medium-varm. Skræl skaller, og lad dem sidde fast. Fjern silke. Træk skallerne tilbage over majsen, og bind dem med et andet stykke skaller eller garn. Grill ører 20-25 minutter, drej lejlighedsvis for at stege alle sider, indtil kernerne er bløde.

 • 2

  Alternativt kan du stege majs i ovnen: Forvarm ovnen til 350 ° F og placer majs i skaller (ingen forudblødning er nødvendig) direkte på midterste rist og steg 30 minutter, eller indtil kernerne er bløde.

 • 3

  Lad majs køle lidt af, fjern derefter skaller og silke, og skær majs fra kolben i en stor skål (du skal have ca. 6 kopper majs).

 • 4

  Varm olivenolie i en stor gryde over medium høj varme. Tilsæt majs, tomat, grønne chili, løg, kartofler og salt og peber og rør. Sauter indtil løg er blødgjort, ca. 5-7 minutter.

 • 5

  Tilsæt vegetabilsk bouillon og kog. Sænk varmen, og lad den simre 20 minutter, udækket, indtil kartoflerne er ømme.

 • 6

  Brug en nedsænkningsblander eller blender til at purere halvdelen af ​​chowderen, indtil den er glat. Rør halv og halv, chilipulver og limejuice og lad det simre indtil det er opvarmet, ca. 3 minutter.

 • 7

  Server i skåle toppet med en spritz limejuice, koriander, chilipulver og smuldret anejo eller cotijaost eller queso fresco.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Bekendtgørelsestid: Jeg har aldrig rigtig været en stor fan af majs chowder (men jeg er en stor fan af at sige "CHOWDAH!" I en tyk Boston-accent hver gang jeg hører ordet).

  Jeg nyder dog noget mexicansk grillet majs om sommeren (jeg er bange for, at resten af ​​dette indlæg nu vil være i en Boston-accent). Grillet majskolbe er fantastisk og alt, men når du skiver det med noget mayo, chilipulver, limejuice og smuldret ost, åh min lov. Min mund er aldrig mere taknemmelig.

  Så det er ikke overraskende, at min livslange streg af at ikke lide majskål (undskyld - CHOWDAH!) Sluttede, da jeg lavede denne mexicanske grillede majskål, som kombinerer de to. Chowder lavet med klassiske mexicanske grillede majsingredienser ?! Tilmeld mig.

  Folk, disse ting er gode. Den, der sagde, at du ikke kan sætte limejuice, chilipulver og smuldret ost i en majsskål, var forkert (vent, ingen sagde det? Nå, de har alligevel forkert). De friske sommeringredienser giver denne suppe, som regel forbeholdt de køligere årstider, der forbliver navnløse, et lyst, smagfuldt og forfriskende spark.

  Sikker på, det smager ikke 100 procent, ligesom mexicansk grillet majs, takket være forskellen i tekstur, men det er ret tæt på. Og min mund er lige så taknemmelig med en skefuld af denne chowdah.

  Jeg kan godt lide at bruge frisk, grillet sød majs lige uden for kolber, når jeg laver denne opskrift, så smagen er så autentisk som muligt, men du er velkommen til at bruge dåse eller frossen majs til at fremskynde processen. Jeg foretrækker også at bruge chipotle chilipulver til den røgfyldte smag, men almindeligt chilipulver eller endda cayennepeber gør også tricket.

  Og det går især godt ned med en kold mexicansk øl og en tyk Boston-accent for at underholde / irritere dine middagsmad. Siger det bare'.

  Stephanie (aka Girl Versus Dough) sluttede sig til Tablespoon for at dele sine eventyr i køkkenet. Tjek Stephanys Tablespoon-medlemsprofil, og fortsæt med at tjekke efter sine egne personlige opskrifter på Tablespoon!

Se videoen: Making Pozole (September 2020).