Traditionelle opskrifter

Koriander Lime Ris

Koriander Lime Ris

Tag en pause fra den almindelige spanske ris, og server denne korianderlime ris med dit næste mexicanske måltid.MERE +MINDRE-

Skånsom 1 1/3 kop kylling bouillon, helst økologisk og helt naturlig

1/4

teskefuld salt plus mere efter smag (hvis ønsket)

1/2

teskefuld spidskommen

1/4

teskefuld sort peber

1/3

kop tyndt skåret grøn løg

1/2

kop hakket fint koriander

Skjul billeder

 • 1

  Kombiner vand gennem peber i en mellemstor gryde over medium høj varme.

 • 2

  Kog kogende. Sæt varmen til lav. Dæk med et låg og lad det simre i 17 minutter.

 • 3

  Sluk for varmen, og med låget stadig på, lad risen dampe yderligere 5 minutter.

 • 4

  Fjern låget, fnug med en gaffel, og rør kalkskal, grønløg og koriander ind. Tjene.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Koriander er eksotisk, sjov og lidt underlig. Så hvad er det nøjagtigt? Og hvad gør det så godt? Det lyder lidt eksotisk. Men hvad er koriander? Koriander er faktisk en frisk urt, der bruges i sydvest og mexicansk madlavning. Det er en unik urt - mange undersøgelser viser, at omkring halvdelen af ​​de mennesker, der har prøvet koriander, finder det lækkert, mens den anden halvdel finder smagen sæbevand og lugten modbydelig. Mærkeligt nok vil folk af europæisk afstamning ofte falde i denne anden gruppe, selvom koriander findes hjemmehørende i Sydøsteuropa. For dem der kan lide det, er koriander som en blanding af karve, citron og salvie.
 • Koriander er det spanske navn på de blade, der høstes fra korianderplanten. Bladene er små, grønne og sælges friske - de ligner vene kløver med flossede ender. Koriander har set meget mere opmærksomhed i moderne madlavning, men korianderplanten, den kommer fra, blev dyrket og høstet i Israel, før keramik blev lavet. Cilantros største publikum, det amerikanske sydvest og Mexico, bruger det til mange ting som salsa, salater, burritos og kødretter. Du kan endda se det i steakhouse i brasiliansk stil, hvor det bruges i en pesto som en dypsauce til stykker kød.
 • Koriander findes frisk i de fleste købmandsforretninger og fås året rundt. Når du vælger dine korianderblade, skal du være på udkig efter ømme og aromatiske blade, der er meget grønne. Undgå visne klaser og blade uden stærk lugt. Ingen aroma, når du klemmer bladene, betyder, at koriander ikke har nogen smag - og hvad er meningen med det? Opbevaring af koriander er meget ligesom opbevaring af persille - opbevar den i en lufttæt beholder eller indpakket i en pose, og brug den eller tab den inden for en uge (eller mindre). Du kan også finde tørret koriander i krydderiristen, men smagen gør det ikke ' t holder op meget godt, hvis overhovedet. koriander er en urt, som alle skal prøve mindst en gang - eksperimenter med den for at hjælpe med at gøre en salat lysere eller tilføje en rig og smagfuld smag til kogt kød.
 • Gør det friske bundt koriander til disse lækre opskrifter.

Se videoen: TIKKA MASALA FÖR ALLA! VEGANSK (September 2020).