Seneste opskrifter

Let hvedebrød

Let hvedebrød

Opdateret 13. november 2014

1 1/2

kopper hvedemel

3

spiseskefulde mælkepulver

1 1/2

tsk instant gær

2

spiseskefulde usaltet smør ved stuetemperatur

1 1/4

kopper lunkent vand

Skjul billeder

 • 1

  I skålen med en stativblander kombineres mel, sukker, salt, mælkepulver og instant gær.

 • 2

  Tilsæt smør og vand og rør ved hjælp af padlebeslaget for at kombinere det.

 • 3

  Hæld dejen på en let melet bordplade og ælt den til blød og elastisk, ca. 10 minutter. Dejen vil være lidt klæbrig, men ikke klæbrig.

 • 4

  Hæld dejen i en let smurt skål, dæk den, og lad den hæve, indtil den fordobles, ca. 1 1/2 til 2 timer.

 • 5

  Fjern dejen fra skålen, og tryk den i hånden i et rektangel, der er ca. 3/4 tommer tykt, 6 tommer bredt og 8 til 10 tommer langt. Form det til et brød ved at arbejde fra den korte side af dejen og rulle dejenes længde et afsnit ad gangen og klemme krøllen med hver rotation for at styrke overfladespændingen. Det spreder sig bredere, når du ruller det. Klem den endelige søm lukket med bagsiden af ​​din hånd.

 • 6

  Placer brødet i en let smurt 8 x 4-tommers brødform, toppen er tåget med madlavningsspray og dækket løst med plastfolie. Lad hæve ca. en time til 90 minutter, eller indtil dejen hæver sig over pandens læbe.

 • 7

  I mellemtiden forvarmes ovnen til 350 ° F.

 • 8

  Anbring brødpanden på en arkpande og bages i 30 minutter. Drej panden 180 ° F og fortsæt med at bage i 15 til 30 minutter, indtil den er gyldenbrun og ca. 190 ° F indeni.

 • 9

  Lad det afkøle helt på et kølerist, inden du skærer eller serverer.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Hvis du har været på udkig efter en brødopskrift, der skal bruges som et ”hverdagsligt” sandwichbrød, skal du ikke lede længere. Du er kommet til det rigtige sted.

  Dette lette hvedebrød var en åbenbaring for mig. I løbet af mine brødbageventyr tænkte jeg altid: ”Der er ingen måde, jeg kan lave et brød, der ser ud og smager nøjagtigt som dem, du køber i butikken. De sætter magi derinde. Og det har jeg ikke noget i mit køkken. ” Efter at have lavet denne opskrift indså jeg, hvor død forkert jeg var. Jeg havde magi i mit køkken lige her i dette smarte lille brød. Og nu kan du også!

  Jeg er klar over, at dette ikke er et 100 procent fuldkornsbrød, og jeg sørger også over denne kendsgerning. Årsagen til, at det ikke er al hvede: uden tilsætning af lidt højt glutenmel (som brødmel) hæver brødet ikke altid så pænt, som du vil have det til. Stol på mig, jeg arbejder på at lave et fuldkornsbrød, der ser lige så smukt ud og er lige så simpelt at lave som dette! Og når jeg finder det, bliver du den første, der ved det.

  Indtil videre er dette brød en perfekt acceptabel erstatning, og for hvad det måske mangler i fuld hvedeagtighed, udgør det smag og struktur. Det er luftigt, mildt sødt, og selvom det indeholder hele hvedemel, beholder det ikke den bitre hvedesmag. Derudover er den høj og tæt - perfekt til sandwich. Perfekt som et ”hverdagsligt” brød.

  Det faktum, at det tager lidt indsats og et par timer af din tid at gøre, gør heller ikke ondt!

  Stephanie (aka Girl versus Dough) sluttede sig til Tablespoon for at dele sine eventyr i køkkenet. Tjek Stephanys Tablespoon-medlemsprofil, og fortsæt med at tjekke efter sine egne personlige opskrifter på Tablespoon!

Se videoen: Verdens Bedste Surdej (September 2020).