Seneste opskrifter

Costa Ricas Gallo Pinto

Costa Ricas Gallo Pinto

1/4

medium gul løg, hakket

1/2

grøn (eller rød) peber, terninger

3

kopper røde eller sorte bønner, kogte

3

kopper hvid ris, kogt

2

spiseskefulde hakket koriander

Skjul billeder

 • 1

  Varm olien op i en stor stegepande og steg løg og ternet peber, indtil den er blød.

 • 2

  Tilsæt bønner, godt drænet, og steg i ca. 3 til 5 minutter. Tilsæt noget af bouillon fra kogning af bønnerne, hvis blandingen bliver for tør.

 • 3

  Indarbejd risen, og fortsæt stegningen i ca. 3 minutter, og tilsæt mere af bouillon for at forhindre, at blandingen bliver for tør. Til sidst pynt gallo pinto med den hakkede koriander.

Ekspert tip

 • I Nicaragua er gallo pinto mere hashlignende med hensyn til tekstur. Hverken bouillon fra madlavning af bønner, peberfrugter eller koriander tilsættes.
 • Du kan også bruge brun ris, selvom den ikke traditionelt bruges.
 • Du bør prøve at bruge denne gallo pinto som en empanada-påfyldning.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Blandt de mange forskellige kombinationer af ris og bønner, der findes, er dem, der kommer til at tænke på: gallo pinto, den nationale skål i både Nicaragua og Costa Rica (skønt den ikke er nøjagtig den samme i begge lande), casamiento i El Salvador, tacu tacu i Peru, calentado i Colombia, moros y cristianos på Cuba osv. Dette viser, at kombinationen af ​​disse to enkle ingredienser er en gastronomisk succes i mange lande, hvor de ofte spises. Blandt de traditionelle måltider i Costa Rica er gallo pinto en skål, der ikke må gå glip af, da den serveres til både morgenmad og aftensmad, som hovedret ledsaget af forskellige garneringer eller som selve garnering. De siger, at kombinationen af ​​ris og bønner udgør et komplet vegetabilsk protein, så du ved fra start, at du fodrer din familie godt med denne lækre, trøstende og superenkel skål. Det er så let at lave, at der ikke burde ' Det er ikke engang en opskrift, du kan gå igennem. Brug bare bønner og ris kogt dagen før. I Costa Rica tilsættes grøn peber og koriander sammen med Lizano sauce, berømt inden for lokal gastronomi. I tilfælde af at du ikke kan finde den, kan du erstatte Lizano sauce med Worcestershire sauce. Hvis du har de grundlæggende ingredienser ved hånden, tager processen dig ikke mere end 20 minutter. Ledsag denne gallo pinto med stegte, modne plantains eller plantain chips, stegt (solsiden opad) eller røræg, fløde eller ost og selvfølgelig altid med majs tortillas. Hvad serverer du med din gallo pinto?

Se videoen: How To Make Costa Rican Gallo Pinto. A Taste Of Travel Ep 1 (September 2020).