Nye opskrifter

Spanakopita

Spanakopita

Vores autentiske græske spanakopita bruger hakket spinat, men du kan erstatte frisk spinat, hvis du foretrækker det.MERE +MINDRE-

3

spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie

2

kasser (9 ounce hver) frossen hakket spinat, optøet, presset til dræning

12

grønne løg, hakket (3/4 kop)

1/4

kop finhakket frisk persille

2

kopper smuldret fetaost (8 oz)

1/2

kop usaltet smør, smeltet

16

ark frossen phyllo (filo) wienerbrød (14x9 inch), optøet

Skjul billeder

 • 1

  Opvarm ovnen til 350 ° F. Opvarm 2 spiseskefulde olie i stor stegepande over medium varme. Tilsæt spinat og kast indtil den er opvarmet. Fjern fra stegepande; sæt til side.

 • 2

  I samme stegepande opvarmes den resterende 1 spsk olie over medium høj varme. Kog løg i olie, omrør lejlighedsvis, indtil den er blød. Reducer varmen til lav. Omrør spinat, persille, salt og peber. Kog ca. 2 minutter længere. Fjern fra varmen; fedt nok. Rør ost og æg ind.

 • 3

  Pensl 13x9-tommers (3-quart) glasbageskål med noget af det smeltede smør. Placer 1 phyllo ark i skålen; børste med smør. Lag med yderligere 7 ark, børst hver med smør, inden du tilføjer det næste ark. Sked spinatblandingen over det øverste ark. Lag med resterende 8 phyllo ark, børst hver med resterende smør. Skær flere spalter i toppen.

 • 4

  Bages 40 til 50 minutter eller indtil gyldenbrun. Lad stå i 15 minutter inden skæring.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
364.1
% Daglig værdi
Total fed
25,8 g
40%
Mættet fedt
13,0 g
65%
Kolesterol
79,0 mg
26%
Natrium
798,6 mg
33%
Kalium
466,0 mg
13%
Samlet kulhydrat
24,8 g
8%
Kostfibre
2,6 g
10%
Sukker
1,9 g
Protein
9,8 g
C-vitamin
38.70%
39%
Calcium
22.80%
23%
Jern
20.10%
20%

Udvekslinger:

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

 • På trods af hvad min familie eller min fryser måske fortæller mig, bager jeg ikke altid søde ting.

  Ja, nogle gange går jeg på en sødbagt vare og slider min ovn med muffins, tærter og hurtige brød. Men nogle gange sparker min salte tand ind, og den svigter ikke, før jeg bager noget salt. Indtast denne Spanakopita Pie.

  Lad ikke navnet "pie" narre dig - på trods af det vildledende navn og inkludering af smør er denne opskrift virkelig en drøm for de salte tænder. Der er hakket spinat blandet med skarpe forårsløg, olivenolie og tangy fetaost, alt sammen pakket i en pudebetræk med smørret tynd dej.

  Det er ikke for salt, men det er bestemt heller ikke sødt. Faktisk hænger den på den sarte balance mellem de to, hvor umami kommer ind i billedet - hvilket sandsynligvis er grunden til, at jeg aldrig kan få nok skiver af disse ting.

  Der foregår meget grønt mellem de buttery skiver af phyllo dej (som forresten kan købes eller hjemmelavet efter eget valg) med spinat og forårsløg og persille blandet med fetaosten.

  Ikke kun er det en smuk udfyldning, men de kombinerede smag og teksturer er dynamiske og lækre. Fetaosten tager virkelig denne opskrift op, og jeg elsker phyllo-dejens knas blandet med den tætte fyldning.

  Denne tærte er den perfekte ting at lave, når du vil bage noget hjemmelavet, men ikke ønsker at gå igennem for mange problemer. Det er også den perfekte ting at lave, når du har brug for at give i din salte tand. Derefter er det tilbage til de søde ting for mig!

  Stephanie (aka Girl Versus Dough) sluttede sig til Tablespoon for at dele sine eventyr i køkkenet. Tjek Stephanys Tablespoon-medlemsprofil, og fortsæt med at tjekke efter sine egne personlige opskrifter på Tablespoon!

Se videoen: How to Make Spanakopita. Spinach Recipe. (September 2020).