Seneste opskrifter

100% Pizza med fuld hvede

100% Pizza med fuld hvede

En fluffy, blød pizzaskorpe lavet med 100% fuldkornsmel. Sund og lækker!MERE +MINDRE-

2 1/2

kopper hvedemel, plus mere til støvning

2 1/4

teskefulde aktiv tør gær

1

spiseskefuld ekstra jomfru olivenolie

Skjul billeder

 • 1

  I en lille skål kombineres gær, vand og 1 tsk sukker. Lad sidde i fem minutter.

 • 2

  I en stor skål eller skålen med en stativblander kombineres 2 kopper mel, salt og resterende sukker. Lav en brønd i midten og tilsæt gærblanding og olivenolie.

 • 3

  Rør ved hjælp af padlebeslaget eller en ske, indtil dejen bare kommer sammen, ælt derefter, enten med hånden eller i en stativblander fastgjort med dejkrogen, i ca. 5 minutter (3-4 minutter, hvis du bruger stativblander). Tilsæt resterende mel i trin på 1 spsk, indtil dejen trækker sig væk fra skålens sider eller ikke længere er klæbrig.

 • 4

  Form dejen til en kugle, læg den i en let smurt skål og dæk med let smurt plastfolie, så den hæves, indtil den fordobles, ca. 45 minutter til 1 time.

 • 5

  Stik den stegne dej ned, form til en kugle, og læg den på en let melet pizza sten. Rul ud i en cirkel med ønsket skorpetykkelse, og lad hvile i ca. 10 minutter (på dette tidspunkt kan du tage på det ønskede påfyldning).

 • 6

  Forvarm ovnen til 500 ° F. Placer pizza i ovnen og bag ca. 10-15 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun og påfyldning er bagt. Lad pizzaen hvile i ca. 10 minutter, inden du skærer den i skiver.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Efter at have bagt brød i alle former, størrelser og sorter har jeg over tid lært, hvad der smager bedre hjemmelavet. Når det kommer til pizzaskorpe, har jeg ikke planer om at købe det færdiglavet fra butikken igen, hvis jeg har tid til at lave det selv. Den hjemmelavede version er bare for velsmagende og nem at lave! Og denne 100% fuldkornspizzaskorpe lavet fra bunden er en særlig perle. Også i mine brødbagningseventyr har jeg bemærket, at ikke alle mel tænker ens. Brødmel er et helt andet dyr end mel til almindeligt formål, og fuldkornsmel er helt ulig nogen af ​​dets kolleger i smag, vægt og konsistens. Så at lave hvidt brød er ikke det samme som at lave hvedebrød. Det samme gælder for hvid versus hvede pizza skorpe. Efter måneder med at tilpasse min favorit pizza skorpe opskrift for at få en helt hel hvede skorpe, der ikke var for tør eller hård, fandt jeg det endelig ud. Det tog kun omkring tre dusin eksperimentelle pizzaer og dej undervejs (ikke at jeg klager - jeg elsker pizza). Denne dej - selvom den er sund og helt uden andet mel end hvede - er blød, glat og tør jeg sige, fluffy og let at tygge igennem. Ekstra vand og olivenolie hjælper virkelig med at absorbere enhver sejhed, der produceres af hele hvedemelet. Selvom jeg lavede min første vellykkede hele hvede pizza skorpe med denne lækre asparges pizza opskrift, virkelig vil nogen af ​​dine yndlings pizza opskrifter smage godt oven på denne hvedeskorpe. Nu kan du få en hjemmelavet pizza, der smager meget bedre (og er meget bedre for dig) end noget fra leveringsmanden eller butikken.

Se videoen: OPSTART af SURDEJ Modersur. Surdej for BEGYNDERE. Bedste testede guide, sådan gør du (September 2020).