De bedste opskrifter

Jordnøddesmør og gelé kartoffel slik

Jordnøddesmør og gelé kartoffel slik

Gammeldags kartoffel slik pakket rundt om tynde lag jordnøddesmør og gelé!MERE +MINDRE-

Opdateret 18. april 2017

6

oz kartofler, kogte og mosede

2

kopper Guldmedalje ™ universalmel

1/2

kop cremet jordnøddesmør

1/2

kop Cascadian Farm ™ økologisk frugtspredning (enhver smag) (såsom Concord Grape)

Pulveriseret sukker til rullning og støvning

Skjul billeder

 • 1

  Skræl kartoffel og skær den i terninger på en tomme.

 • 2

  Kog kartoffel i kogende vand, indtil det er mørt, ca. 10 minutter. Tøm kartofler, og klapp dem tørre med et papirhåndklæde. Vej dine kartofler. Du vil have omkring seks ounce kogte kartofler.

 • 3

  Tilsæt kartofler i en medium skål og mos godt. Tilsæt pulveriseret sukker til kartoflerne og fortsæt mosningen.

 • 4

  Tilsæt mel til blandingen i 1/2 kop portioner, rør det ind, mens du går. Du har brug for omkring 2 kopper eller måske lidt mere. Din sidste dej skal være meget fast og slet ikke klæbrig.

 • 5

  Læg et stort stykke vokspapir ud, og del din kartoffeldej i to. Drys vokspapir med et tungt lag pulveriseret sukker. Rul den ene halvdel kartoffeldeg ud og skær den i et stort rektangel ca. 8x4 tommer. Det behøver ikke at være nøjagtigt.

 • 6

  Spred 1/4 kop cremet jordnøddesmør på dejenes overflade efterfulgt af 1/4 kop gelé.

 • 7

  Start i den ene ende, rul kartoffeldej op i et tæt rør.

 • 8

  Gentag rullende trin med den anden halvdel af kartoffeldej.

 • 9

  Pak røret i vokspapir, og opbevar det i køleskabet. Når du er klar til servering, skal du skære i tynde hjul.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Jeg husker, at jeg som barn var på besøg hos min bedstemor; hun ville lejlighedsvis have en tallerken med underligt bløde og let søde slik ud. "Hvad er disse?" Jeg ville spørge: "De er specielle slik." Min bedstemor svarede. Efter et par år lærte jeg, at hvad min bedstemor mente med "speciel" var "lavet af resterende kartofler." De var dog meget velsmagende, så jeg kunne have været ligeglad med, hvad de var lavet af! Nu hvor jeg er voksen, sætter jeg stor pris på at kunne lave et sjovt slik ud af et par ounce kartofler og andre basale ingredienser. Jeg jazzede min opskrift på jordnøddesmør og gelé kartoffel slik fra originalen; det var bare dejen, der blev skåret i stykker. Ideelt set har du nogle resterende kartofler, som du kan bruge til at fremstille disse, men du kan også starte fra bunden. Skrul bare en stor Russet kartoffel og ter den i terninger på en tomme.
 • Den vigtigste del af denne opskrift er at veje dine kartofler. Du vil have omkring seks ounce kogte kartofler. Hvis du springer over dette trin eller øjer det, er det fint, men dine mængder for sukker og mel vil næsten helt sikkert være slukket, og du bliver nødt til at vinge det. Du tror måske, at sukkeret ville få kartoflerne til at blive tykkere, men det faktisk gør det modsatte. Sukkeret trækker fugt ud af kartoflerne og gør det til et suppet rod. Din sidste dej skal være rigtig stiv og slet ikke klæbrig. Hvis det er klæbrig, skal du tilføje mere mel ved spiseskefulden, indtil det er dejligt tørt. Når du vil servere noget slik, skal du bare tage en rulle ud af køleskabet og skære et par ½ tommer skiver af. Dette slik har en virkelig unik struktur, næsten som nougat. Det er sødt, men ikke alt for så, og jordnøddesmør og gelé tilføjer et dejligt strejf. Hvis du har børn og nogensinde har haft det som et barn som mig, kan du nu lave det til dit! Slik, slik, slik, jeg kan ' Lad dig gå Behandl din søde tand med nogle søde godbidder!

Se videoen: 15 DIY Halloween Costume Ideas for Best Friends or Couples. Brooklyn and Bailey (September 2020).