Seneste opskrifter

Hjemmelavet mozzarellaost

Hjemmelavet mozzarellaost

Mozzarella er en af ​​de nemmeste hjemmelavede oste at lave. Det tager mindre end en time, og resultaterne er lækre!MERE +MINDRE-

Opdateret 18. april 2018

1

gallon pasteuriseret sødmælk

1-1 / 2 tsk citronsyre

Skjul billeder

 • 1

  Hæld mælk i en ikke-reaktiv, 5-liters gryde. Varm over medium varme, indtil den når 85 ° F. Rør det regelmæssigt.

 • 2

  Opløs citronsyre i 1 kop vand og rør i mælken. Fortsæt med at opvarme langsomt, indtil mælken når 100 ° F.

 • 3

  Opløs osteløbe i 1/4 kop vand og rør i mælk. Rør mælken i 30 sekunder kontinuerligt i opad- og nedadgående bevægelse. Curds begynder at dannes. Fortsæt med at opvarme mælken, indtil den når 105-110 ° F. På dette tidspunkt skal du fjerne gryden fra varmen, dække gryden og lade den sidde uforstyrret i 10 minutter.

 • 4

  Når ostemassen er dannet helt, skal du bruge en spids ske til at overføre ostemassen forsigtigt til et dørslag. Prøv at få så meget af ostemassen som muligt uden at bryde den for meget op. Lad ostemassen dræne i et dørslag, og tryk dem let med dine hænder for at presse så meget valle ud som muligt. Vær dog forsigtig med ikke at skubbe ostemassen gennem døren.

 • 5

  Overfør ostemassen til en mikrobølgeovn, og mikrobølgeovnen er høj i 75 sekunder. Brug en metalske til at røre og folde ostemassen, indtil den bliver silkeglad. Ostemassen skal være temmelig varm til at smelte sammen. Du skal muligvis mikrobølge osten i yderligere 30-60 sekunder for at få den rette konsistens.

 • 6

  Fortsæt med at folde ostemassen over med en ske, indtil den danner en glat kugle. Drys saltet, mens du arbejder med osten. Afløb valle, der lejer lejlighedsvis.

 • 7

  Når ostemassen er glat og silkeagtig, skal du bruge en hånd til at ælte og folde ostemassen let. Det hjælper med at bære en gummihandske for at beskytte din hånd mod varmen. Hvis ostemassen ikke er let at arbejde med, mikrobølgeovn i yderligere 20-30 sekunder for at varme dem op.

 • 8

  Når osten når den konsistens, du kan lide, skal du danne en glat kugle ud af osten. Hvis du skal køle osten ned, dunk kuglen i isvand for at sætte den i form.

 • 9

  Osten kan spises med det samme eller afkøles i op til en uge. For at afkøle, placer mozzarellaen i en lille beholder. Bland en kop kølig valle med en teskefuld salt og hæld blandingen over mozzarellaen. Dæk beholderen og afkøles.

Ekspert tip

 • Mens du kan bruge 2% mælk, får du bedre resultater med mere mælkefedt, så sødmælk er virkelig bedst. Undgå også ultra-pasteuriseret mælk, hvilket ikke vil føre til god ostemassedannelse.
 • Du kan også opbevare osten nedkølet og simpelthen pakket i plastik, men den bevarer muligvis ikke sin smag og konsistens også.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Åh ja, du kan og åh ja, du burde! At lave din egen mozzarellaost derhjemme lyder måske skræmmende, men hvis du vidste, at det kun ville kræve mindre end en time af din tid og fire ingredienser, ville du blive overbevist? Du er sandsynligvis bekendt med alle de ingredienser, som denne opskrift kræver, men måske smides af af citronsyre. Før du afviser denne opskrift, fordi du ikke har citronsyre i dit køkken eller endda ved, hvad den er, skal du vide, at citronsyre simpelthen er et fødevaretilsætningsstof, der bruges til at konservere mad og tilføje en sur, sur smag til fødevarer. Du kan finde det i din købmand, sandsynligvis i konserveringsgangen. Se? Der er virkelig ingen undskyldning for ikke at lave din egen ost. Hvis det stadig lyder skræmmende, nedbrød vi det grundlæggende for dig i vores vejledningsartikel.

Se videoen: 2 ingredienser frisk ost (September 2020).