Traditionelle opskrifter

Jerk Chicken Stew

Jerk Chicken Stew

En hurtig DIY-jerk-krydderiblanding er basen for vores enkle tilgang til den klassiske jamaicanske skål. Habanero peberfrugter kalder op for krydderieniveauet i denne utroligt smagfulde gryderet.MERE +MINDRE-

2

spiseskefulde frisk timian

2

spiseskefulde malet allspice

1

teskefuld kanel

1

tsk malet sort peber

3-4 spiseskefulde olivenolie

2

lb kyllingelår, adskilt i trommestikker og lår

4

gulerødder, skåret i 1-tommer stykker

4

ribben selleri, skåret i 1-tommer stykker

2

store søde kartofler, store terninger

Skjul billeder

 • 1

  Anbring habaneros, grønne løg, krydderier og timian i fødevareprocessoren.

 • 2

  Tilsæt 1-2 spsk olivenolie og lav en pasta. Dette er en forenklet rykkekylling. Bemærk: Sørg for at tage frøene ud af habaneros, hvis du ikke kan tage varmen! Hvis du tager frøene ud, vil denne opskrift være medium varme, men hvis du lader dem være, vil den være meget varm.

 • 3

  Varm 2-3 spiseskefulde olivenolie i en stegepande over medium høj varme. Brun kyllingen på alle sider i 2 portioner og fjern kylling fra gryden.

 • 4

  Tilsæt gulerødder, løg og selleri til gryden og sauter i 3 minutter. Tilsæt hvidløg og kog 1 minut mere. Tilsæt mel, og rør for at blande godt, sænk om nødvendigt varmen til medium. Kog 1 minut under omrøring.

 • 5

  Tilsæt jerkpastaen og bland. Kog 1 minut mere.

 • 6

  Tilsæt eddike, øl og vand i gryden og skrab bunden af ​​gryden for at inkorporere eventuelle brunede bit i saucen. Tilsæt kylling og kartofler. Lad det simre i en time, indtil kartoflerne er møre. Serveres over ris.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Jamaicansk rykkekylling er en opskrift, som jeg altid har undgået at lave. Det virkede som en stor produktion med millioner af krydderier - mange, som jeg ikke kendte madlavning med. Efter mange års undgåelse tjekkede jeg endelig et par opskrifter og indså, at det trods alt ikke var så dårligt! Det indeholder endda mange af de smag, jeg har elsket det seneste i mit køkken, især allspice og habanero. Allspice er en interessant art. De fleste mennesker tror, ​​det er en blanding af krydderier, men det er faktisk en tørret frugt, ligesom sort peber. Smagen er et sted mellem kanel, kardemomme og peber. Når det er vist i en gryderet som denne, tilføjer allspice en dyb mørk og salte aroma og smag. Du er velkommen til at bruge krydderier i samme mængde som vist i opskriften. Hvis du bruger hele krydderier, skal du bruge 3 spiseskefulde allehånde i stedet for 2, og for resten skal du sørge for at bunke på målingerne. Dette er den forenklede jerk kylling gnid minus de våde ingredienser.
 • På dette tidspunkt kan du også tilføje et stykke eddike og øl eller rom og få en killer jerk chicken marinade. I stedet gik jeg gryderet. Brun først kyllingen på alle sider. Kyllingelår er 10 gange bedre end bryster i denne opskrift. Efter at kyllingen kommer ud, går grøntsager ind efterfulgt af mel. Melet indarbejdes i fedtet for at tykke gryderet. Pasta går ind næste. Kyllingen tilsættes igen med lidt eddike og øl. Yum! Dette ser ud og lugter godt nok til at spise nu, men afstå fra at smage - der er underkogt kylling derinde!? Nogle kyllingelager og søde kartofler afslutter det. Lad dette simre omkring en time, så får du en enorm gryde med fantastisk godhed. Det smager lidt som rykkekylling og lidt som middag hos bedstemor! En interessant blanding, der er lige så meget komfortmad som den er krydret og eksotisk.

Se videoen: Foolproof Caribbean Stew Chicken #TastyTuesdays. (September 2020).