Nye opskrifter

Gurkemeje kylling og broccoli omrørning

Gurkemeje kylling og broccoli omrørning

Et twist på en standard kylling og broccoli skål, denne er fyldt med gurkemeje og ingefær. Smagen er velkendt og eksotisk på samme tid!MERE +MINDRE-

1

lb udbenet kylling (enhver udskæring)

2-tommer stykke frisk ingefærrod

1

dyngende spiseskefuld gurkemeje

1/2

teskefuld chilipulver

Kyllingelager eller kokosmælk (valgfrit)

Skjul billeder

 • 1

  Denne omrørning koger hurtigt op, så forbered alle dine ingredienser, inden du begynder at lave mad: Skær løg i halve og skær hver halvdel i 1/4 tommer skiver. Skær kylling i strimler. Hak broccoli groft i bidstykker. Hak hvidløg og ingefær sammen for at danne en klumpet pasta. Til sidst lav en krydderiblanding med spidskommen, chili og gurkemeje.

 • 2

  Sauter løgene i smøret, indtil det er blødgjort, ca. 5 minutter. Tilsæt ingefær og hvidløgspasta og kog 1 minut mere, indtil duftende.

 • 3

  Tilsæt krydderiblandingen. Kog 1 minut.

 • 4

  Tilsæt kylling og broccoli og kog, indtil kyllingen ikke længere er lyserød i midten, og broccoli har nået den ønskede tekstur. Skær citronen i halve og klem over stegepanden for at frigive så meget juice som muligt, og pas på at holde frøene ud af gryden. Rør alle ingredienser for at kombinere dem. (Bemærk: Der er meget lidt madrester, der er tilbage. Hvis du foretrækker en saucerør, skal du tilføje kyllingekraft eller kokosmælk i små mængder, indtil det er den ønskede konsistens.)

 • 5

  Serveres over ris.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
260
Kalorier fra fedt
110
% Daglig værdi
Total fed
12g
19%
Mættet fedt
5g
25%
Transfedt
0g
Kolesterol
105 mg
34%
Natrium
160 mg
7%
Kalium
660 mg
19%
Samlet kulhydrat
14g
5%
Kostfibre
4g
17%
Sukker
3g
Protein
23g
A-vitamin
20%
20%
C-vitamin
100%
100%
Calcium
8%
8%
Jern
20%
20%
Udvekslinger:

0 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 3 grøntsager; 2 1/2 meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 2 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

 • Gurkemeje er et meget interessant, men ofte misforstået krydderi. Det kan virke eksotisk for dig, men de fleste af os spiser mere gurkemeje, end vi tror! Dette skyldes, at det bruges som en naturlig madfarve i mange fødevareprodukter uden for hylden, især gul sennep. En anden grund til, at gurkemeje misforstås, er, at den har en meget kort holdbarhed. Efter min mening har det mistet omkring halvdelen af ​​sin styrke efter fem måneder i dit kabinet. Et par måneder til, og det udvikler en muggen, næsten muggen duft. Og desværre er hele gurkemeje pinde svære at finde og ikke særlig bekvemme at bruge i køkkenet. Så sørg for at købe pulveret i meget små mængder og skriv datoen på pakken! Gurkemeje skinner i karry eller med lignende arter som ingefær og kardemomme. Jeg kan godt lide at blande det med hakket oksekød og løg for at fremstille kødboller i persisk stil. Ikke mange mellemøstlige retter er komplette uden det! Denne enkle rørefryst lader virkelig gurkemejesmag (og farve) komme igennem i den sidste skål. Det er så pulserende og en dejlig forandring fra din standard kylling og broccoli omrørning. Server med ris og se, hvor god den er! Du googler flere gurkemejeopskrifter, når du er færdig med at spise.

Se videoen: Indbagt kylling (September 2020).