De bedste opskrifter

Cajeta Empanadas

Cajeta Empanadas

1 1/8

kopper vegetabilsk forkortelse

1

teskefuld mexicansk vanilje

3 1/4

kopper alsidigt mel

1 1/2

- 2 kopper mexicansk cajeta eller dulce de leche

3/4

kop turbinado sukker eller sukker i rå

1/3

kop fint knuste pekannødder

Skjul billeder

 • 1

  Tilsæt forkortelsen i en glasskål og mikrobølgeovn i 45 sekunder til 1 minut for at smelte afkortningen. Tilsæt varmt vand, granuleret sukker og vanilje, omrør for at opløse sukkeret lidt.

 • 2

  I en separat skål kombineres mel, bagepulver, kanel og salt. Tilsæt melblandingen gradvist til de våde ingredienser, indtil dejen dannes. Lav 24 dejkugler, dæk med plastfolie og læg dem til side i 30 minutter.

 • 4

  Linje to bageplader med pergamentpapir og læg dem til side. I en lav skål kombineres råsukker og knuste pekannødder.

 • 5

  Brug en tortillapress foret med plastik til at flade dejkuglerne en ad gangen og fylde med ca. 1 1/2 spsk cajeta. Du kan også bruge en fladbundet plade til at flade dejkuglerne ud. Brug plastik til at hjælpe dig, fold forsigtigt sammen og klem kanterne for at forsegle empanadaen. Fold dejen lidt over, når du klemmer. Hold dejkuglerne dækket, så de ikke tørrer ud.

 • 6

  Rul empanadas i sukker- og pecanblandingerne, klapp let ned, så sukkeret sidder fast på hver side. Overfør empanadas til bagepladerne.

 • 7

  Bages i 20 til 25 minutter eller indtil den er let gyldenbrun. Det kan være nødvendigt at bringe bundpanden op og bage et par minutter ekstra efter at toppannen er færdig. Det er sandsynligt, at noget af cajetaen lækker under bagning. Afkøles lidt før servering. Nyd varm eller ved stuetemperatur. Afkøles helt inden opbevaring i en lufttæt beholder. Holdbarheden er 3 til 5 dage.

Ekspert tip

 • Når du forbereder store mængder empanadas, kan du forberede dejkuglerne på forhånd. Opbevar dem i fryseren i et par uger og afrim det helt inden brug.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Mexicanske cajeta og empanadas tager mig altid tilbage til Mexico. Min mor og alle hendes søstre var utrolige kokke og bagere. Da jeg voksede op, var jeg heldig at bo tæt på panadería, men intet kunne sammenlignes med de hjemmelavede empanadas fyldt med forskellige frugter, græskar og cajeta. De med cajeta fyldte var altid den foretrukne empanada i min familie.

Se videoen: Empanadas suaves de cajeta o caramelo a mi manera para NEGOCIO (September 2020).