De bedste opskrifter

Flettet citron og flødeostbrød

Flettet citron og flødeostbrød

En lækker (og smuk!) Morgenmadsbrødopskrift med en sød / syrlig påfyldning og let brioche skorpe.MERE +MINDRE-

Opdateret 14. november 2014

1 1/2

teskefuld instant gær

1/4

kop ubleget mel til alle formål

6

spiseskefuld creme fraiche eller yoghurt

4

spiseskefuld usaltet smør, blødgjort

2

store æg (1 pisket til dej, 1 pisket med 1 tsk vand til ægvask)

1

teskefuld vanilleekstrakt

2 1/2

kopper ubleget mel til alle formål

1/3

kop flødeost, blødgjort

2

spiseskefuld creme fraiche eller yoghurt

2

spiseskefuld ubleget mel til alle formål

Skjul billeder

 • 1

  Lav svamp - I en lille skål kombineres det varme vand, 1 tsk sukker, 1 1/2 tsk instant gær og 1/4 kop mel (de første 4 ingredienser ovenfor). Rør godt for at kombinere, dækk løst med et håndklæde, og sæt det til side i 10 til 15 minutter.

 • 2

  Lav dej - Kombiner svampen, 6 spsk creme fraiche eller yoghurt, smør, 1 æg, 1/4 kop sukker, salt og vanilje i skålen med en stativblander. Tilsæt 2 1/2 kopper mel og bland med padlebeslaget, indtil du har en lurvet dej. Skift til dejkrogen og ælt, indtil der dannes en blød, glat dej, ca. 5 til 6 minutter. Anbring den ælte dej i en let smurt skål, dæk med et håndklæde, og lad den hæve i 60 til 90 minutter, indtil den fordobles. (Dejen kan også laves manuelt, hvor alle ingredienser indgår i en skål, og du bruger hænderne til at blande og ælte. Æltning i hånden tager cirka 5 til 10 minutter før glat og blød.)

 • 3

  Lav fyldet (mens dejen hæver sig) - Bland alle fyldningsingredienserne (undtagen citronkursten) sammen - flødeost, 2 spsk sukker, 2 spsk creme fraiche eller yoghurt, 2 spsk ubleget universalmel og citronsaft - i en lille skål, indtil den er glat (ingen klumper). Opbevar køleskabet påfyldningen, og sæt citronkurse til side, indtil den er klar til at fylde fletningerne.

 • 4

  Forbered brød - Tøm forsigtigt dejen ud og rul den ud på en velmalet tæller i et 10 x 15 tommer rektangel. Overfør rektangel til et stort stykke pergamentpapir, fold det sammen og fold det ud, når det først er overført (hurtigt, eller det klæber sammen!). Med siden af ​​din hånd (på karate-chop-måde) skal du trykke let to linjer ned ad dejen i længderetningen og dele den i tre lige store søjler. Spred flødeostpåfyldningen ned i midten, og lad de øverste og nederste to inches fri for fyldning. Spred citronkursten over flødeostpåfyldningen.

 • 5

  For at danne fletningen skal du skære tværs strimler en tomme fra hinanden ned ad længden af ​​de ydre søjler på din dej (delene uden påfyldning). Sørg for, at du har lige mange 1-tommer strimler ned på højre og venstre side. Pas på ikke at skære dit pergamentpapir (det er nu, når denne bænkskraber er praktisk). Fjern de fire hjørnesegmenter. For at "flette" skal du begynde med at folde den øverste flap ned og den nederste flap op over påfyldningen. Løft den øverste dejstrimmel og før den forsigtigt diagonalt hen over påfyldningen. Gentag på højre side, og fortsæt ned ad hele fletningen, alternerende strimler, indtil du er ude. Du kan stoppe det sidste par over eller under enden af ​​fletningen.

 • 6

  Overfør forsigtigt dejen og pergamentpapiret til et bageplade. Dæk løst med plastik, og læg den til side for at hæve i 45 til 50 minutter, indtil den er oppustet.

 • 7

  Bag brød - Forvarm ovnen til 375 ° F. Pensle brødene med dit ægvask, og drys med perle eller groft mousserende sukker, hvis det ønskes. Bages i 20 til 30 minutter, eller indtil brødene er gyldenbrune (eller kun 17 minutter for mig, da min ovn er et dyr). Fjern fra ovnen og afkøles i 15 til 20 minutter inden servering.

 • 8

  P.S. Dejen kan lægges til side og afkøles på næsten ethvert tidspunkt i klargøringsprocessen. Tag bare dejen ud af køleskabet, når du er klar til at arbejde med den igen, og lad den sidde, indtil den når stuetemperatur. Fortsæt derefter.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Dette er et af de brød, der får dig til at se fantastisk ud.

  Udseendet af det er først og fremmest betagende. "Hvordan brød du det brød?" vil dine venner spørge. De vil blive chokeret af dine dej-fletning talenter.

  For det andet er smagen uden sidestykke. "Hvordan lavede du denne FANTASTISKE påfyldning?" spørger de. Ha. Så enkeltsindet.

  Og for det tredje er den lethed, hvormed du bagte brødet, lige så uovertruffen. "Dette brød ser ud, som om det tog SÅ meget arbejde! Hvordan GØR du det?" Magiske fingre, mine venner, magiske fingre.

  Eller denne nemme, peasy, flettet citron og flødeostbrødopskrift. (Men det behøver de ikke at vide.)

  Dette flettet citron- og flødeostbrød har ikke kun en svimlende virkning på dine kære, men du vil også let blive trukket ind i de enkle instruktioner til at fremstille det, der ser ud til at være et kompliceret brød. På bare et par korte timer kan dette brød ende som midtpunktet på dit morgenbordsbord.
  Med en cremet tærtefyldning polstret mellem to bløde puder af let sød Brioche-lignende godhed, ligner dette brød meget en kaffekage uden vægten af ​​ekstra sukker og glasur og den tvetydige crunch-topping (Er det streusel? Er det sukker? Vi måske aldrig vide).

  Mit eneste råd til dig er ikke at blive skræmt af fremgangsmåden til at gøre den mock fletning. Hvis du ødelægger det, er det OK - dette brød er meget tilgivende i vejen for at skjule et par "oops!" Eller hvis du virkelig er bekymret for et grimt plaster, skal du bare spise det, før du serverer resten af ​​brødet. Du vil sandsynligvis snuppe en tidlig hjælp alligevel, for når det først rammer bordet, vil dette brød gå hurtigt.

  Stephanie (aka Girl versus Dough) har tilsluttet sig Tablespoon for at dele sine eventyr i køkkenet. Tjek Stephanys Tablespoon-medlemsprofil, og bliv ved med at tjekke tilbage for sine egne personlige opskrifter på Tablespoon!

Se videoen: Arme Riddere Med Bacon, Skinke Og Ost - One Kitchen DK (September 2020).