De bedste opskrifter

Grillet hellefisk med urtekalk

Grillet hellefisk med urtekalk

Sund grillet helleflynder toppet med et krydret urte smør med sød kalk, hvidløg, jalapeno, ingefær og koriander. Urtsmør er også godt på rejer, hummer eller anden fast hvid fisk.MERE +MINDRE-

1 1/2

spiseskefulde smør, blødgjort

1

spiseskefuld hakket frisk koriander

1

tsk hakket, frøet jalapeño

1/2

teskefuld revet kalkskal, (reserver kalk til senere)

1/4

teskefulde friskmalet ingefær

3

(6 oz) hellefiskfilet (kan også bruge mahi eller tilapia)

Skjul billeder

 • 1

  Kombiner blødgjort smør, koriander, jalapeno, lime, ingefær og salt i en lille skål og rør indtil det er godt kombineret. Opbevares ved stuetemperatur, hvis det bruges med det samme, eller opbevares i køleskab, hvis det bruges på et senere tidspunkt.

 • 2

  Forvarm grillen og spray med madlavningsspray.

 • 3

  Salt og peber hver hellefiskfilet. Grill 3-4 minutter pr. Side eller indtil fisken er uigennemsigtig.

 • 4

  Fjern fisk fra grillen og klem med kalk, der var reserveret efter zesting.

 • 5

  Lige før servering toppes hver filet med en dyb teskefuld urtsmør. God fornøjelse!

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Min grill får nogle store kilometer i disse dage, da det er så let og hurtigt at få aftensmad på bordet. Denne grillede hellefisk med urtelime smør var en smagsfest i min mund. Fisken er et perfekt let sommermåltid sparket op i et hak med et krydret krydderurt, der er infunderet med smør, der får dine smagsløg til at synge. Min svigermor gav mig opskriften på det krydrede urtesmør, og jeg er så glad for, at jeg gav det et forsøg. Virkelig kunne jeg spise det ved skeen, hvis det var acceptabelt! Det har et blidt spark og er lavet med lime, hvidløg, jalapeno, ingefær og koriander. Placer bare en dyb teskefuld på den varme hellefisk, og lad den smelte og sive over hele fisken. Herbed lime smør er et perfekt kompliment til den milde smag af hellefisken og er også fremragende på andre faste hvide fisk som tilapia eller mahi. Men det stopper ikke der; dette smør er fantastisk på hummer, kylling eller oksekød. Jeg kan endda prøve det på ristet hvidløgsbrød. At spise sundt behøver ikke at være kedeligt. Du tilføjer dette gerne til dit god-for-dig repertoire.
 • Kan du lide at grille fisk? Se vores samling af nemme grillede fiskopskrifter!

Se videoen: Flæskesteg i grill - Tilberedning og kernetemperatur (September 2020).