De bedste opskrifter

Spicy ananas kyllingekarry

Spicy ananas kyllingekarry

En thailandsk gul karryopskrift på kylling, jazzet op med ananas og basilikum.MERE +MINDRE-

Karrypasta

2

tommer ingefær (groft tommelfingerstørrelse)

Skjul billeder

 • 1

  Fjern de tråde ydre stykker citrongræs, og skær det ømme citrongræshjerte i små runder. Placer alle karrypastaingredienserne i fødevareprocessoren, og bearbejd dem til glat.

 • 2

  Skær ananas, kylling og rød peber i strimler. Fjern basilikum fra stilkene og riv de større blade.

 • 3

  I en varm wok eller stegepande skal du svirre kyllingen i lidt olie i ca. 3 minutter. Tilsæt rød peber og kog yderligere 3 minutter. Tilsæt ananas og kog ca. 5 minutter. Tilsæt karrypastaen og kog i 4 eller 5 minutter. Tilsæt kokosmælk og lad det simre. Sænk varmen og kog ca. 7 minutter. Fjern fra varmen, og rør basilikum og limejuice i.

Ekspert tip

 • Gul karrypasta findes i nogle købmandsforretninger, hvis du vil spare tid.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

 • Lav en let thailandsk middag i aften med denne Spicy Pineapple Chicken Curry-ret! Ananas er altid en sjov tilføjelse til curry. Og det parrer sig så godt med basilikum, at det ikke var en god idé at tilføje det i denne gule karryvariation. At skære ananas, rød peber og kylling i denne skål i lignende store planker får denne middag til at sprænge visuelt, men de lyse smag er hvad får det til at komme i munden. Frisk thailandsk basilikum, citrongræs og limejuice giver alle denne skål en frisk og unik smag. Hvis du vil spare tid, kan du bruge en købt karrypasta i stedet for at lave den fra bunden. Enten fungerer dog godt. Når du laver karrypastaen, skal du sørge for, at pastaen koger et par minutter, så du ikke får en rå løgsmag i den endelige skål. Afslut med et par friske basilikumblade og nogle chili-flager, hvis du vil det ekstra spark. Server med brun ris. God fornøjelse!

Se videoen: Kylling i karry og kokos. Claus Holm (September 2020).