Usædvanlige opskrifter

Jul Jello salatring

Jul Jello salatring

Denne dejlige retro "salat" ville være hjemme i en episode af Mad Men. De smukke lag er fyldt med sprut til en dessert kun for voksne, der dybest set er det mest klassiske jello-skud nogensinde.MERE +MINDRE-

3

konvolutter almindelig gelatine, delt

2

pakker (3 oz. hver) gelatine dessertblanding med kirsebærsmag

2

pakker (3 oz. hver) gelatine-dessertblanding med kalk

3

kopper rom eller vodka (kølet i fryser), opdelt

2/3

kop vanille yoghurt, delt

1

kan sødet kondenseret mælk

Skjul billeder

 • 1

  Sprøjt Bundt ™ -pande eller gelatineform let med non-stick madlavningsspray. Tør overskydende spray af med et papirhåndklæde.

 • 2

  Hæld 3/4 kop vand i en gryde og drys med 1 tsk almindelig gelatine og lad det opløses i 1-2 minutter. Varm over svag varme under konstant omrøring, indtil den er opløst (ca. 5 minutter). Tilsæt 1 pakke kirsebærgelatine og visp indtil den er helt opløst, mindst 2 minutter. Tilsæt 1/2 kop kold spiritus og rør for at kombinere.

 • 3

  Hæld 3/4 kop kirsebærgelatineblanding i din tilberedte gryde eller form og afkøles i 20-30 minutter, indtil gelatine er let fast, men stadig klæber til din finger, når du rører ved den. I mellemtiden afkøles den resterende kirsebærgelatineblanding i skål ca. 5 minutter eller indtil den er lidt fortykket. Rør gradvis 3 spiseskefulde yoghurt ind, indtil den er godt blandet, og lad blandingen nå stuetemperatur.

 • 4

  Sæt forsigtigt yoghurtblandingen over laget af almindelig kirsebærgelatine, og vend det tilbage i køleskabet i 15 minutter, indtil laget er fast, men ikke fast. (Igen skal den holde fast ved fingeren, når den berøres.)

 • 5

  For at fremstille de hvide lag opløses 2 pakker almindelig gelatine i 1 kop vand i et minut eller to. Kog langsomt under konstant omrøring. Fjern fra varmen og rør sødet kondenseret mælk i. Hæld 3/4 kop af denne blanding over tidligere indstillede røde lag, og afkøles, indtil den er let fast, og kontroller efter 10 minutter. Reserver resterende sødet kondenseret mælkeblanding til yderligere hvide lag.

 • 6

  For at lave dit første sæt grønne lag skal du gentage trin 2-4 og bruge kalkgelatine i stedet for kirsebær. Når der dannes klare grønne og cremede grønne lag og stadig klæber ved berøring, top med 3/4 kop resterende sødet kondenseret mælkeblanding for at danne dit andet hvide lag. Opbevares i køleskab, indtil den er delvis hærdet.

 • 7

  Gentag alle trin med resterende rød gelatine, sødet kondenseret mælk og grøn gelatinelag, i alt 11 skiftende klare, cremede og hvide lag. Dit sidste lag skal være et cremet grønt lag.

 • 8

  Opbevares i køleskab natten over. For at udforme, fyld en større beholder eller rengør vasken med varmt (ikke varmt) vand. Med rene fingre løsnes gelatinen rundt om formkaviteten. Derefter nedsænkes formen i vandet næsten op til den øverste kant i 5-10 sekunder, indtil kanterne er helt løsnet fra formen. Tør ydersiden af ​​formen med et håndklæde, læg din serveringsfat på toppen og vend den op på pladen.

Ekspert tip

 • Føj dine 11 lag til gryden i følgende rækkefølge: klar rød, cremet rød, hvid, klar grøn, cremet grøn, hvid, klar rød, cremet rød, hvid, klar grøn, cremet grøn.
 • Teksturen og temperaturen på dine lag er vigtig i denne opskrift. Et par tip: • Lad ikke et lag sætte sig helt, før du tilføjer det næste; hvis det er for fast, vil det nye lag, du tilføjer, ikke binde ordentligt. • Sørg for, at gelatineblandingen for hvert lag er afkølet til stuetemperatur, før du tilføjer det til de andre lag i din form. Hvis den gelatine, du tilføjer, er for varm, defineres lagene ikke godt. • Efterhånden som lagene skrider frem, bliver indstillingstiden kortere, når panden og gelatinen bliver koldere, og lagene bliver tyndere, når flere lag tilføjes til formen. Du bliver nødt til at kontrollere lagene, når de indstilles for at bestemme, hvornår du skal tilføje nye lag.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
280
Kalorier fra fedt
20
% Daglig værdi
Total fed
2 1 / 2g
4%
Mættet fedt
1 1 / 2g
7%
Transfedt
0g
Kolesterol
10 mg
3%
Natrium
140 mg
6%
Kalium
120 mg
3%
Samlet kulhydrat
35g
12%
Kostfibre
0g
0%
Sukker
34g
Protein
5g
A-vitamin
0%
0%
C-vitamin
0%
0%
Calcium
10%
10%
Jern
0%
0%
Udvekslinger:

0 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 0 grøntsager; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 0 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

 • Er der noget mere klassisk end en Jello-salat? Når det kommer til dessert til jul, kan vi ikke tænke på noget mere festligt end denne Jello-salatring. Med skiftende lag af rødt, hvidt og grønt er denne feriedessert en sprød gave at medbringe til julefester. Tricket for at opnå rene, klare lag er at tilføje det næste lag på det rigtige tidspunkt. Hvis det forrige lag ikke har sat nok, bliver linjerne slørede, og du får ikke den skarpe adskillelse. Vent for længe, ​​og lagene bliver for faste og klæber ikke sammen. En enkel måde at kontrollere, om et lag er klar, er ved at berøre Jello med fingeren. Hvis laget for det meste er fast, men holder fast ved din finger, er det klar til det næste lag. Og hvis din færdige Jello-salatring ikke frigøres fra støbeformen, skal du placere formen i et varmt vandbad i fem til ti sekunder. Hvis du foretrækker at lave en alkoholfri version af denne Jello-salat, skal du bare bytte i vand mod alkoholen, så har du en familievenlig version, selv børnene kan nyde.

Se videoen: Is Coffee Jello Any Good? (September 2020).