Usædvanlige opskrifter

Bourbon-saltet karamelchokoladefudge

Bourbon-saltet karamelchokoladefudge

En let fudge toppet med lækker bourbon karamel og skællet havsalt!MERE +MINDRE-

Opdateret 16. marts 2017

Fudge:

1

dåse (14 oz) sødet kondenseret mælk

1

lb bittersød chokolade

1 1/2

teskefulde kanel

1

teskefuld vanilleekstrakt

3

spiseskefulde usaltet smør

Groft havsalt til pynt

Bourbon karamel:

1/2

kop kraftig flødeskum

Skjul billeder

 • 1

  For en 8 x 8-tommers bageplade med smør og pergamentpapir (smør hjælper pergamentpapiret med at holde fast).

 • 2

  I en mellemstor metalskål kombineres alle fudgeingredienser undtagen smør og salt. Sæt skålen over en kogende gryde med vand (ikke røre ved vandet) og rør blandingen, indtil den smelter. Det skal være rigtig glat og blankt.

 • 3

  Fold smør i fudge-blandingen, indtil det er en jævn konsistens, og bland blandingen i den pergamentforede bageplade. Glat det ud og afkøl fudge, indtil det er sat, mindst 2 timer.

 • 4

  Til karamel, tilsæt sukker og vand til en lille gryde over medium-lav varme. Drej blandingen sammen for at hjælpe med at opløse sukker. Rør ikke blandingen på noget tidspunkt.

 • 5

  Kog karamel, hvirvlende lejlighedsvis, indtil blandingen bobler, og saucen får en medium brunfarve, ca. 15 minutter.

 • 6

  Når karamellen har den ønskede farve, skal du fjerne den fra varmen og omrøre cremen forsigtigt (den vil boble som en skør, men bliv bare omrørt). Rør derefter bourbon ind. Lad karamel sauce køle af.

 • 7

  Når fudge er kølet, skal du fjerne det fra bagepladen og skræl pergamentpapir af. Hak derefter fudge i 16 lige stykker og dryp kraftigt med bourbon-karamel. Drys fudge med skællet havsalt. Prøv ikke at spise det hele på én gang!

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
360
Kalorier fra fedt
200
% Daglig værdi
Total fed
22g
34%
Mættet fedt
14g
68%
Transfedt
0g
Kolesterol
25 mg
8%
Natrium
40 mg
2%
Kalium
340 mg
10%
Samlet kulhydrat
35g
12%
Kostfibre
5g
19%
Sukker
26 g
Protein
5g
A-vitamin
4%
4%
C-vitamin
0%
0%
Calcium
10%
10%
Jern
30%
30%
Udvekslinger:

1 stivelse; 0 frugt; 1 1/2 andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 0 grøntsager; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 4 1/2 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

 • En let fudge toppet med lækker bourbon-karamel og skællet havsalt! Er der noget mere dekadent og lækkert end et godt stykke fudge? Ja. Ja der er. Hvis du tager den fudge og fylder den med bourbon-karamel og skællet havsalt, gør du den endnu bedre. Den resulterende fudge er sød, men ikke for sød, og har en dejlig balance mellem rigdom og salthed. Og det er faktisk ret let at lave! Karamel kan være stressende at lave derhjemme, men nøglen er at bruge lav til medium varme og heller ikke at røre den for meget (eller røre den overhovedet faktisk). Omrøring danner krystaller i karamellen, og det ønsker vi bestemt ikke! Du kan køle den færdige karamelsauce af, og den bliver tykkere lidt mere. Hvis den tykner for meget, skal du mikrobølgeovnen i 15-20 sekunder, og den løsner sig. Det er ret svært at slå en god chokoladefudge, men denne opskrift sparker det helt sikkert op.

Se videoen: Salted Caramel Fudge Recipe. CupcakeGirl (September 2020).